Lange vakantie en een leerachterstand: in Brazilië zijn veel scholen al een jaar gesloten

GRONINGEN – Voor veel jongeren in Groningen is het al bijna zomervakantie. Gelukkig konden veel van hen het hele jaar les krijgen. Eerst was dit online, later dit schooljaar konden ze zelfs weer fysiek naar school. Maar terwijl de scholen hier al bijna weer dichtgaan voor de vakantie, zijn veel scholen in Brazilië niet eens open geweest dit jaar.

Monique Bijsterveld (19) is vorig jaar begonnen met haar studie in de stad Patos de Minas (Brazilië, zie kaart), maar ze heeft het hele jaar thuis gezeten. Dit komt niet alleen door de coronasituatie in Brazilië, maar ook door de grote kloof tussen arm en rijk in dat land. De meeste universiteiten, middelbare scholen en basisscholen zijn hierdoor al bijna het hele jaar gesloten.

Leerlingen uit klas 2 en 3 van het Gomarus College in Groningen hebben het hele schooljaar wél les gehad. Eerst was dit alleen online, daarna met de halve klas fysiek en de laatste weken van het jaar mochten ze zelfs met de hele klas aanwezig zijn in een lokaal.

Waarom zijn de scholen in Brazilië al een jaar dicht? En hoe hebben de jongeren dit bijzondere schooljaar ervaren? Het verhaal van Monique en de anderen hoor je hieronder.

Lange vakantie en een leerachterstand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s