Over

Annerieke Bouma

Mijn naam is Annerieke, ben 21 jaar en heb enorme passie voor taal en schrijven. Tijdens mijn bachelor studie Nederlandse Taal en Cultuur heb ik me gerealiseerd dat Nederlanders een minderwaardigheidscomplex hebben. Ze snappen niet waarom iemand onze taal of cultuur interessant zouden vinden. Mijn doel is dan ook om mijn enthousiasme voor (de Nederlandse) taal de wereld in te juichen. Met de studie Journalistiek wil ik leren hoe ik zelfs op formele berichten mijn eigen stempel kan drukken en hoe ik creatief kan schrijven binnen een kader. Door te oefenen en ervaring op te doen hoop ik me te onderscheiden en van schrijven later mijn werk te maken. 

Bente de Wilde

Ik ben druk aan het schrijven! Binnenkort neem ik even de tijd om mezelf voor te stellen.

Daan Hooiveld

Hoi! Ik ben Daan Hooiveld en ik ben een manusje van alles. Naast dat ik een opleiding tot journalist volg, werk ik als gemeenteraadslid in het Drentse Borger-Odoorn. Ik ben geboren en gotogen in de deze prachtige plattelandsgemeente, dus de boerse, noordelijke nuchterheid is mij niet vreemd. Ik ben bovengemiddeld geïnteresseerd in politiek, cultuur en sport (lees: voetbal). Toen onze levens nog niet beheerst werden door avondklokken en lockdowns was ik om de week te vinden op de tribune bij FC Emmen. Hè… wat mis ik het oude normaal. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan het bekijken van mijn publicaties! 

Franka de Haan

Ik ben Franka, 22 jaar, Achterhoeker, en al zo lang als dat ik mij kan herinneren dol op alles wat met schrijven en journalistiek te maken heeft. Zo begon mij ‘carrière’ als journalist op mijn negende bij de kinderredactie van de Kidsweek. Ik heb een bachelordiploma in International Relations and International Organizations en lees dan ook graag over (internationale) politiek. Verder ben ik dol op muziek en gezelligheid en altijd iets te fanatiek als het om spelletjes en quizzen gaat. Naast de opleiding Journalistiek klus ik bij als freelance journalist en schrijf ik onder andere stukken voor het Dagblad van het Noorden.

Geertruid Peene

Hoi! Ik ben Geertruid, 23 jaar oud en dol op talen. Voordat ik begon aan de master Journalistiek, heb ik Europese Talen en Culturen gestudeerd. Hier werd mijn interesse voor de Russische taal en cultuur aangewakkerd. Je kunt me vaak vinden met een grote mok koffie naast me en mijn neus in het nieuws. Leuk dat je meeleest!

Jeroen de Jong

Hoi! Ik ben Jeroen, een Eindhovenaar van 26. Na een bachelor Technische Wiskunde te hebben afgerond, ben ik afgelopen september overgestapt op de opleiding journalistiek. Uiteindelijk paste wiskunde niet genoeg bij mij, en wilde ik iets anders. Mijn interesse voor taal en schrijven heeft me uiteindelijk bij de journalistiek gebracht. Als 12-jarige jongen schreef ik het ene na het andere schoolschriftje vol met wedstrijdverslagen van mijn favoriete voetbalclub PSV. Later schreef ik vooral verslagen van vakantiereizen, en tegenwoordig vind ik het leuk om naast de studie af en toe een column te schrijven. Ik hoop dat jullie met plezier mijn verhalen gaan lezen! 

Jildau Cuperus

Ik ben druk aan het schrijven! Binnenkort neem ik even de tijd om mezelf voor te stellen.

Jorien Leendertse

Hi! Ik ben een verdwaalde Zeeuw die in Friesland woont. Ik heb een HBO Communicatiepapiertje op zak, maar daar doe ik vrij weinig mee. Op mijn 14e schreef ik columns voor de Hoogeveensche Courant en tien jaar later werkte ik bij BNNVARA als redacteur en productie-assistent. Ik hou van reizen, Spaanse series, een goede kop thee en reisverhalen. Maar bovenal haal ik erg veel plezier uit het maken van video’s en ga ik graag op avontuur met een microfoon en camera om mooie verhalen te verslaan.

Linsey Stalman

Joehoe! ik ben Linsey Stalman, geboren en getogen in het prachtige Groningen. Mijn grote passie ligt bij beeld, waardoor je mij altijd wakker kan maken voor een goede film of serie met goede shots. Netflix is voor mij dus geen onbekend terrein. Ik heb mij ingeschreven voor de master journalistiek, na het maken van een documentaire op de opleiding communicatie aan de Hanzehogeschool. Het zinnetje ”dan kan jij vast goed praten” is mij dan ook niet geheel onbekend. Voor corona volgde ik geregeld een danslesje, waar de camera skills soms goed van pas komen. Ik kijk er dus naar uit om binnenkort weer met de voetjes van de vloer te kunnen.

Louise de Vos

Naast zeemeermin wilde ik vroeger ook al journalist worden en dat laatste is wél gelukt! Ik co-presenteer onder andere een radioprogramma over kunst & wetenschap in Groningen, maak een podcast voor HanzeMag en ben verder druk met mijn master. Mijn interesses variëren verder van wandelen en wildkamperen tot de F1 tot bordspellen en ik werk het liefst in een team.

Maarten Siepel

Hey! Ik ben Maarten, 22 jaar en trotse Groninger. Ik ben sinds de middelbare school al geïnteresseerd in de journalistiek en groot fan van podcasts. Hierom maak ik ook de podcast Kon Veel Minder over FC Groningen vanuit de belevingswereld van de de supporter. Voor de master Journalistiek heb ik de bachelor Media Studies gestudeerd. In de komende periode en jaren hoop ik meerdere podcastproducties te maken en veel aan de slag te gaan met andere audio- en videoprojecten. 

Martijn Zeller

Hoi! Ik ben Martijn Zeller, 28 jaar, en student van de Master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Begonnen met het idee om reportages en documentaires te maken, maar door in aanraking te komen met schrijven, online en geluid wil ik eigenlijk alles proberen! Crossmediaal ontwikkelen lijkt me leuk, maar puur voor mijn eigen oefening blijf ik in mijn vrije tijd bezig met video oefenen. Daarnaast maak ik muziek, sport ik graag, en wil ik echte verhalen van echte mensen horen. Dit heeft dan ook mijn interesse binnen de journalistiek. Deze week houd ik me bezig met een podcastserie met Stijn en Louise, dus keep your eyes and ears peeled.

Matina Nieuwenhuis

Ik ben Matina, 24 jaar en ben op mijn zesde uit Griekenland naar Nederland verhuisd. Om de Nederlandse taal beter te leren ben ik begonnen met veel lezen en schrijven. Sindsdien heeft de pen mij dan ook niet meer verlaten en ben ik altijd omringd door leesvoer. Ik ben opgeleid tot historicus en lees dan ook graag over geschiedenis. In mijn vrije tijd houd ik van wandelen, koken en dansen, maar je vindt me ook geregeld in een hoekje met een kop thee en een goed boek.

Michiel Rusch

Hallo! Ik ben Michiel Rusch, 24 jaar oud. Mijn grootste passie is voetbal. Daarnaast houd ik enorm van reizen (op de foto maak ik een tiendaagse hike in Noorwegen), bordspellen en schrijven. Het lijkt mij heel cool om uiteindelijk voor een voetbalmedium zoals ESPN of Voetbal International te werken. Ik ben nu bezig met de master Journalistiek, maar heb ook de master HRM in de geweldige studentenstad Groningen afgerond. Net zoals heel veel mensen op deze aardbol weet ik nog niet precies wat ik wil worden, maar ik vind héél veel dingen leuk!

Moniek Smit

Ik ben druk aan het schrijven! Binnenkort neem ik even de tijd om mezelf voor te stellen.

Myrthe Bulder

Hoi! Ik ben Myrthe, 24 jaar, en ik woon met veel plezier in Groningen. Ik heb de bachelor geschiedenis afgerond, maar mijn passie ligt bij de journalistiek. Ik interesseer me erg in politiek en cultuur, en daar wil ik graag over schrijven. Ik hou van koken en muziek. En ik sta het allerliefste op een festival met een biertje in mijn hand.

Myrthe Dilling

Ik ben Myrthe, 24 jaar oud. Ik heb mijn bachelor Sociologie afgerond. Ik ben verslaafd aan koffie en wandel het liefst elke dag de hele stad Groningen door. Op de middelbare school schreef ik altijd al voor de schoolkrant. Met mijn sociologische achtergrond wil ik de komende dagen graag onderwerpen behandelen vanuit een sociologische invalshoek.

Nienke Schuiling

Hoi lezers! Mijn naam is Nienke Schuiling, ik ben 23 jaar en leef in Groningen. In groep 4 kreeg ik een vulpen en vanaf dat moment ben ik niet meer gestopt met schrijven. Ik hoop hier mijn verhalen en passie met jullie te kunnen delen!

Nina Folkerts

Mijn naam is Nina, ben 24 jaar en heb een enorme passie voor schrijven. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de verhalen die mensen te vertellen hebben. Mijn eerste interview kandidaat was mijn oma die me met veel passie verhalen vertelde over de Tweede Wereldoorlog. Vanuit die interesse ben ik eerst de bacheloropleiding geschiedenis gaan doen. Die opleiding bleek soms alleen wat te stoffig naar mijn smaak. Hoewel ik nog steeds een liefde heb voor verhalen uit de geschiedenis, mistte ik toch wat de connectie met het heden. Daarom besloot ik me begin dit jaar in te schrijven voor de master journalistiek en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Ik hoop dat jullie genieten van mijn verhalen in deze redactieweek en dat je er wellicht nog wat mee kan.

Rik Durkstra

Met bachelors bedrijfskunde en geschiedenis op zak, schrijf ik over een breed scala aan onderwerpen. Columns van mijn hand zijn vaak scherp en met humor. In mijn stukken focus ik graag op de menselijke kant.

Sisi van Halsema

Ik ben druk aan het schrijven! Binnenkort neem ik even de tijd om mezelf voor te stellen.

Stijn van Nuland

Heyhey! Ik ben Stijn van Nuland en ik ben 23 jaar. In september verhuisde ik van onder de rivieren naar Groningen en ik ben dus nog volop bezig om de stad te leren kennen. Ik houd van wandelen over de Veluwe, ribbelchips én geluid. Ik ben een echt audiodier en daarom kan je de komende dagen vooral veel geluidsverhalen van mijn kant verwachten. 

Uko Pruis

Ik ben Uko Pruis, 26 jaar. Na mijn studie Geschiedenis ben ik begonnen met de MA Journalistiek. Ik schrijf graag en vind het leuk om onderzoek te doen naar verschillende onderwerpen. Hierbij laat ik me graag leiden door wat er speelt in de samenleving waarbij ik niet ben gebonden aan specifieke thema’s.