Geneeskrachtig ‘onkruid’ in de stad: op pad met kruidenvrouw Saskia Nieboer

Door Myrthe Dilling en Sisi van Halsema

Tijdens de coronacrisis zijn veel mensen gaan nadenken over hun gezondheid. Elke dag een glas versgeperste sinaasappelsap, een vitamine C pil en een lange wandeling. Alles om een goede weerstand te behouden. Volgens kruidenvrouw Saskia Nieboer kun je ook vitaminen en medicijnen uit de natuur halen.

We zijn volgens haar steeds minder verbonden met de natuur. En dat terwijl generaties voor ons eeuwenlang hun gezondheid ondersteunden met kruiden die gewoon in de natuur te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld dit verhaal over het heilzame Duizendblad, uit de Griekse mythologie: de moeder van Achilles dompelde haar pasgeboren zoon onder in een drank van duizendblad, om hem onschendbaar te maken. Van top tot teen hield ze hem in het aftreksel, maar omdat ze hem vasthield bij zijn voetje, vergat ze zijn hiel. Zo werd zijn achillespees zijn zwakke plek en dit kostte hem zijn leven. Zo komt het Duizendblad aan haar Latijnse naam: Achillea.

Wij, Sisi van Halsema en Myrthe Dilling, gingen met Nieboer op zoek naar geneeskrachtig (on)kruid in het Noorderplantsoen.

2 gedachten over “Geneeskrachtig ‘onkruid’ in de stad: op pad met kruidenvrouw Saskia Nieboer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s