Tuiniergemier

Zoals bijna elke Nederlander heb ik mij in de coronatijd op nieuwe hobby’s gestort. Na een intensieve zoektocht, op ietwat verouderde en kneuterige hobbywebsites, kwam ik bij het tuinieren terecht. Daarbij had ik zelf het romantische beeld van een Engelse kasteeltuin vol weelderige rozen, wat in een studentenstad als Groningen gelijk blijkt aan 16 vierkante meter tegeltuin vol onkruid. Of in mijn geval, slechts vier vierkante meters, want ik moest mijn hobby bij gebrek aan tuin beperken tot slechts de gevel.

Het tuinieren, alhoewel dus erg beperkt, kostte me toch aardig wat tijd. Elke ochtend waterde ik mijn plantjes, keek ik of er wat gesnoeid moest worden en liet ik mij verleiden nieuwe planten aan te schaffen. Na een lange periode van veel aandacht en een beetje zon begonnen mijn plantjes toch wel aardig te floreren. Dit was niet alleen mij, als zelfbenoemd toptuinierder, opgevallen, maar ook de buren leken het te waarderen. De overbuurman, een vijftiger met een passie voor POSTNL fietste langs en riep bewonderend: ‘Heel mooi die plantjes buurvrouw! Zouden er meer moeten doen!’

Ik blij, maar het leven van een tuinierder gaat niet over rozen zo bleek even later. Een van mijn plantjes, het pronkstuk van mijn gevel met weelderige paarse bloemen, werd tijdens koningsnacht bruut uit mijn tuintje geschept. Het bewonderen van mijn tuintje had dus nu zelfs de dieven mijn gevel in gejaagd. Boos doch strijdvaardig liep ik naar de veel te dure plantenzaak op de hoek om een nieuwe plant in de gevel te deponeren. Nu was mijn voorheen weelderige tuin, immers niet meer dan een streep modder geworden.

De tuin was even in glorie herstelt, tot een man van middelbare leeftijd besloot zijn singlespeed bike in mijn tuintje te parkeren. Hij drukte de planten aan beide kanten plat en wiebelde voor het optimale destructieve effect ook nog even heen en weer om echt alles de dood in te helpen. Mijn geveltuintje werd dus weer tot een gat met modder teruggebracht. Voordat ik me weer op het tuinieren stort, ben ik dus nu eerst op zoek naar een andere coronahobby. Zoals pitbulls fokken of prikkeldraad knopen. Dat zal ze leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s