Schoonmaakservice voor studenten

GRONINGEN  Vieze studentenhuizen genoeg in de stad. Wie online op zoek gaat naar een service die studenthuizen schoonmaakt en denkt vele aanbieders tegen te komen komt bedrogen uit. Syrah Tauran, 21 jaar, is op 15 december 2020 begonnen met haar eigen studentenschoonmaakservice en is hiermee een van de weinigen in de stad.

Schoonmaakbedrijven genoeg in Groningen. Maar: “veel schoonmakers houden er niet van om in studentenhuizen schoon te maken”. Ze is dan ook de enige met de naam Studenten-schoonmaakservice. Het succes van de service is volgens haar het aanspreken van een specifieke doelgroep die een hulp in de schoonmaak kunnen gebruiken

Naast haar studie Verpleegkunde werkte Tauran aanvankelijk in de horeca. “ik had hier altijd al passie voor schoonmaken” vertelt ze. In juni vorig jaar kreeg ze het idee om voor zichzelf te beginnen. Met de sluiting van de horeca wegens alle coronamaatregelen in het afgelopen najaar was haar bijbaantje dan ook verdwenen.

Vanuit haar omgeving kreeg ze steeds meer signalen dat studentenhuizen een goede schoonmaakbeurt konden gebruiken. Nadat ze een aantal vieze studentenhuizen bezocht zag ze dat de behoefte voor een goede schoonmaakbeurt er wel was. Dit gaf haar des te meer vertrouwen om het idee uit te voeren.  Tauran: “Het was een enorm groot risico” omdat het onbekend was of het idee ging aanslaan.

Tauran heeft nu vijftien vaste studentenhuizen waar ze schoonmaakt. Om de twee weken maakt ze op de adressen schoon, tenzij anders afgesproken. “De eerste keer dat ik in een studentenhuis kom duurt het schoonmaken ongeveer 3,5 uur. Dan moet er ook veel geboend worden” De benodigde tijd verschilt uiteraard per huis. “Vanaf de tweede keer is het veel meer een kwestie van bijhouden.” Het inschakelen van een schoonmaker of schoonmaakster is daarbij ook betaalbaar “Studenten kunnen het bedrag wat ze aan mij moeten betalen splitten.”

Studenten kunnen hun huis ook zelf opruimen, maar daar blijft het nog wel eens bij. Veruit de meerderheid van alle aanvragen om schoon te maken komen tot nu toe van mannelijke studenten. “Deze service is natuurlijk lekker makkelijk voor ze.” Tauran schrikt niet van vieze huizen en vindt haar werk leuk: “met name door de interactie met studenten.” Ook krijgt ze na het werk positieve reacties. “De doucheputjes winnen eigenlijk altijd wel” merkt ze op over wat het smerigste is in een studentenhuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s