Podcast ‘Beste Mensen’ aflevering 4: Carnaval voor Dummies

Ook als je niet bent opgegroeid in het Zuiden van het land, is Carnaval een feest waarvan je gehoord hebt. Misschien ben je zelfs wel eens naar het Zuiden afgereisd om mee te hossen op de hos-hits. Werd je toen misschien vreemd aangekeken, of viel je verkleedpartij uit de toon? Dat kan! Er zitten meer tradities en verschillen in Carnavalsvieringen dan je misschien denkt! Wij spraken Prins Carnaval Camiel de Eerste om ons meer te vertellen.

Prins Camiel de Eerste

Het kan jullie niet ontgaan zijn in de vorige afleveringen dat Stijn een Brabantse achtergrond heeft. En hij is er trots op. Dagelijks een willekeurig feitje over de worstenbroodjes van zijn tante, de Efteling of Carnaval. Dit laatste onderwerp is volgens Stijn een thema die door een groot deel van de Nederlanders verkeerd geïnterpreteerd wordt. Zo was er een column waarin stond dat Rob Kemps na het winnen van De Slimste Mens uitgeroepen mocht worden tot landelijke Prins Carnaval. Dit schoot bij Stijn, en menig mede-Brabander, in het verkeerde Kielegat… herstel: keelgat.

Als noordelingen hebben we eigenlijk geen idee wat Carnaval nou is. Stijn fungeerde daarom in deze aflevering van Beste Mensen als vraagbaak, en kreeg daarbij hulp van Prins Camiel de Eerste. Hij is uitgeroepen tot 55ste Prins Carnaval van Berlicum. Samen vertellen ze meer over tradities, rituelen en de oorsprong van verschillende gebruiken.

In Beste Mensen bespreekt het drietal dagelijks een interessant onderwerp uit het nieuws. In de vierde aflevering bespreken ze Carnaval.

Luister hier naar aflevering 4 van de podcast Beste Mensen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s