Supporters FC Emmen halen ruim 30.000 euro op voor hun club

EMMEN – Een klein supporterscollectief van FC Emmen reikte vandaag een cheque van 30.012 euro uit aan de commercieel directeur van hun voetbalclub. Op 12 januari om 12:12 ging de inzamelingsactie Ga staan als je voor Emmen bent van start en afgelopen zondag kwam de actie ten einde. Het negental supporters van het collectief hoopt dat de club dit geld nog in deze wintertransferperiode inzet om de selectie te versterken.

Van links naar rechts: Dènis Assen en Ben Haverkort

‘De ploeg staat natuurlijk stijf onderaan in de Eredivisie en wij als supporters voelen ons zo machteloos als we iedere week toekijken hoe het team er weer met 4-0 vanaf gaat, daarom hebben we de handen ineen geslagen en zijn we geld gaan inzamelen voor de club zodat ze hiervan nog een speler kunnen aantrekken’, zegt Dènis Assen, een van de initiatiefnemers van de actie. Afgelopen zondagnacht om 23:59 was de campagne ten einde en kon het collectief de balans opmaken.

Een speler kan de club van het ingezamelde geld niet betalen, maar ‘het geld kan wel worden ingezet als tekengeld of als salaris voor een potentiële aankoop’, aldus Ben Haverkort, commercieel directeur van de voetbalclub. ‘We zijn erg trots op onze supporters en ze hebben echt aangetoond dat ze betrokken zijn bij hun club. Wij werken er dagelijks met man en macht aan om de club in de Eredivisie te houden en daarbij missen wij natuurlijk de steun van de supporters in het stadion. Dat ze dan op deze manier alsnog van zich laten horen, motiveert ons allemaal alleen maar meer.’

De initiatiefnemers van de actie zijn allemaal onderdeel van de spreekwoordelijke 12e-man van FC Emmen. De afgelopen twee seizoenen kon het flink kolken in het kleine onderkomen van de Drenten. Bij bijna iedere thuiswedstrijd van FC Emmen in stadion De Oude Meerdijk ontstond er een wisselwerking tussen de voetbalsupporters en de spelers. In het voortijdig afgebroken coronaseizoen 2019-2020 waren er slechts twee clubs die wisten te winnen in Emmen en dat waren rivalen FC Groningen en PEC Zwolle, iets wat zelfs Feyenoord en PSV niet lukte.

‘Mocht de ploeg dan toch op een doodpunt belanden tijdens de wedstrijd zette de Brigata [Fanatico, de harde kern van FC Emmen, red.] altijd het liedje Ga staan als je voor Emmen bent in. Nu zit de ploeg ook op een doodpunt, want de club staat stijf onderaan in de Eredivisie. Daarom hebben we de actie symbolisch deze naam gegeven’, zegt Assen.

Het waren intensieve dagen voor de supporters. Een campagnefilmpje werd in twee dagen in elkaar gezet en in nog geen vier dagen tijd moesten de initiatiefnemers een stichting oprichten, een rekeningnummer openen en een website bouwen. Iedere dag moesten de donaties worden bijgehouden, zowel op de rekening als op de website. Daarnaast werden de initiatiefnemers van hot naar her gesleept om weer ergens voor de camera of microfoon te verschijnen.

‘Het was hectisch voor ons allemaal en een aantal van ons hebben er een paar dagen slecht van geslapen. Ik ben moe maar ook voldaan dat we in zo’n korte tijd dit voor onze club hebben kunnen doen’, klinkt Assen nadat hij met een diepe zucht de cheque heeft overhandigd aan een stralende directeur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s